Blog

Alternative Boller

Alternative Boller

Uden mælk, æg, gær og (korn) mel – til inspiration.

Det kan være svært at finde alternative opskrifter på brød, hvis de både skal være uden det ene og det andet… og knækbrød giver ikke helt det samme, derfor har vi været igang med at opfinde vores egne. Ikke fordi vi ikke selv spiser ovennævnte produkter til tider, men nogle gange er det rart med et alternativ, hvor de fleste kan være med… og så føler vi virkelig at vi får en god erstatning for det traditionelle brød i form af boller. Plus ingredienserne er langtidsholdbare og noget man altid kan have på lager.

Ingredienser

(ca. 10 stk)

1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø (chiafrø kan også bruges)
1/2 dl Husk (frøskaller, den gule)
1 dl Kokosfibermel
1 tsk Salt
1 stor spsk Kokosolie (smeltet)
4 dl Vand (tilsæt evt. mere efter behov, mærk efter ved at ælte dejen i hånden)

Det hele blandes sammen til en forholdsvis tør men let klistret masse, der nu gerne skulle være mulig at forme boller af.
Derefter bages de på over/under varme i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

Moodboard

Moodboard

Lige for tiden leger vi med textiler (lækre nye viskestykker m.m.), klipper lidt til collage klar, så vi har noget der er nemt at gå til på gelliprint og collage kurserne i foråret. I morges blev vi også lige inspireret af muren her, som vækker associationer til alle de skønne inspirationsfotos af mure og døre fra Sydfrankrig i Magasin nr. 3.

THAT SPECIFIC DAY

THAT SPECIFIC DAY

Vi vil her med et digt, ønske jer alle en varm og lys jul fyldt med kærlighed.

Kh. Gitte & Trine.

Dansk oversættelse:

Jeg ville gerne sige
At jeg ikke holder af den bestemte dag
For jeg forstår ikke al den postyr
Der får stress til at snige sig ind på os alle
Det er den tid på året
Der skulle være legende og kær
Det er det varme lys
I nattens mørke


Så lad det være kærlighed
Der fylder os op
Lad den sætte tonen 
I alle hjem
Lad os gøre det til en glædelig jul
Sende masser af varme og lyse hilsner
Så vi kan sige
At vi drager omsorg på den bestemte dag

Kunstudstilling & Marked

Kunstudstilling & Marked

Byens Hus i Vrensted d. 26. & 27. Oktober

Vi har haft en skøn weekend i Nordjylland. Der var sørget godt for os i Byens Hus i Vrensted, omgivelserne var hyggelige og de besøgende var vilde med vores Bees Wax Wraps. Vi var så heldige at få overnatning det dejligste sted ved nogen vi kender, kun 5 minutters kørsel derfra, og nogle af vores kæreste venner (så godt som familie) var med. Så både fredag og lørdag aften stod på hygge i godt selskab og den ekstra time søndag blev brugt rigtig godt med bananpandekager til alle om morgenen. Se dét er, hvad vi kalder for en god arbejdsweekend.

KRYDS EN MUR

KRYDS EN MUR

Som vi kommer igennem alle billederne fra vores vandretur i Pyrenæerne, mens vi vælger til det fjerde magasin,
falder vi indimellem over et skønt inspirationsbillede der ikke får plads i magasinet.
Det her er et af dem vi gerne ville dele med jer alligevel…

Vi er helt vilde med farverne. Både de grå nuancer med det brune og den lyseblå, men også de grønne forneden af blade og vand. Og ikke mindst strukturen af stenene foroven og krydserne… Det er vist et vi må have fundet frem igen, når vi får tid til at fordybe os i maleriets verden …men måske det også kunne inspirere til næste design af Bees Wax Wraps?

Nøddeplukning

Nøddeplukning

I sidste weekend var vi oppe i haven og plukke hasselnødder fra nøddealleens træer. Det var en formiddag fuld af nærvær og det krævede koncentration at spotte de godt gemte nødder mellem alle bladene. Der er noget helt særligt ved at samle sine egne nødder, knække dem og spise dem til morgenmaden eller som en lille snack. Nogle gange er det alt for lidt man kommer i haven, især når det er blevet koldere, men så er det godt at have noget at gøre derude – såsom at plukke nødder. Det ville være dejligt om man kunne få implementeret endnu flere selvforsynende godter i haven… Hvad nyder du aller mest at plukke i din?