Uden mælk, æg, gær og (korn) mel – til inspiration.
Det kan være svært at finde alternative opskrifter på brød, hvis de både skal være uden det ene og det andet… og knækbrød giver ikke helt det samme, derfor har vi været igang med at opfinde vores egne. Ikke fordi vi ikke selv spiser ovennævnte produkter til tider, men nogle gange er det rart med et alternativ, hvor de fleste kan være med… og så føler vi virkelig at vi får en god erstatning for det traditionelle brød i form af boller. Plus ingredienserne er langtidsholdbare og noget man altid kan have på lager.
Ingredienser
(ca. 10 stk)
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø (chiafrø kan også bruges)
1/2 dl Husk (frøskaller, den gule)
1 dl Kokosfibermel
1 tsk Salt
1 stor spsk Kokosolie (smeltet)
4 dl Vand (tilsæt evt. mere efter behov, mærk efter ved at ælte dejen i hånden)
Det hele blandes sammen til en forholdsvis tør men let klistret masse, der nu gerne skulle være mulig at forme boller af.
Derefter bages de på over/under varme i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.